Φροντίδα για το φυσικό σφουγγάρι σας

Φροντίδα για το φυσικό σφουγγάρι σας

Πριν από τη χρήση του σφουγγαριού σας θα πρέπει να το περάσετε κάτω από χλιαρό νερό για να μαλακώσει. Τα φυσικά σφουγγάρια είναι σκληρά όταν είναι στεγνά αλλά γίνονται πολύ μαλακά όταν είναι υγρά. Παρακαλούμε ελέγξτε για τυχόν κοράλλια, όστρακα ή θαλάσσια υπολείμματα. Όλα τα σφουγγάρια μας είναι προσεκτικά ελεγμένα και καθαρισμένα, αλλά σας συνιστούμε να τα ελέγξετε πριν από την πρώτη χρήση.

Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του φυσικού σας σφουγγαριού, βυθίστε το σφουγγάρι σας για 15 λεπτά κάθε λίγες εβδομάδες σε 1 φλιτζάνι ζεστό (όχι καυτό) νερό και 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα (Επαναλαμβάνετε την διαδικασία κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα κατά τη διάρκεια της χρήσης ως ταμπόν).
Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το και αφήστε το να στεγνώσει, κατά προτίμηση κρεμάστε το σε μια τσάντα στεγνώματος. Εκτός από τον σε βάθος καθαρισμό το σφουγγαριού, η μαγειρική σόδα αναζωογονεί την κυτταρική δομή του για αυξημένη αντοχή.

ΠΟΤΕ! Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη σε ένα φυσικό σφουγγάρι, καθώς θα αποδυναμώσει τη δομή του με την πάροδο του χρόνου.  Μη χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων ή  στεγνωτήριο ρούχων. Αυτό θα συρρικνώσει και θα σκληρύνει το σφουγγάρι σας. Μην χρησιμοποιείτε καυτό νερό στο σφουγγάρι, διότι μπορεί να καταστραφεί.

Γρήγορη επικοινωνία